Kurátori tárlatvezetés - 2018. november 18.

Az Erő és harmónia Ferenczy Béni művészetében című kiállításon november 18-án, vasárnap délelőtt fél 12-kor a látogatók kurátori tárlatvezetés keretében ismerkedhetnek meg a szobrász életével és munkásságával. Ez alkalommal Marosvölgyi Gábor, a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány művészettörténésze kalauzolja majd az érdeklődőket. Ugyanezen a napon lehetőség lesz szobrokat formálni levendulás gyurmából, illetve levendulazsákokat készíteni a Levendula Ház Látogatóközpont közreműködésével.


 

Bevezetés a teakultúrák titokzatos világába

 

November 3-án Simon Erzsi iparművész kalauzolja el látogatóinkat a közel 5000 éves kínai teakultúra világába, ami keresi a természetességet, eggyé válást a természettel, egyesül benne a művészet, erkölcs, filozófia és vallás. Betekintést kapunk a 400 éves japán teaivás Zen közeli filozófiájába, melynek 4 alappillére: harmónia, tisztelet, tisztaság, csend. Megismerkedhetünk különleges teafajtákkal, teaszertartásokkal, teaültetvényekkel. 

A speciális teákat és teasüteményeket Hortobágyi Ágnes, az aszófői Nagyi Kertje Teaház tulajdonosa prezentálja.


Kezdés: 14:30
Belépő: 1500 forint

Az előadás férőhelyeinek száma korlátozott. Részvételi szándékát kérjük jelezze e-mailben az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen nov. 2-ig.

Joomla templates by a4joomla